Limitovaná edice modelů Ferrari značky Bburago přijíždí na čerpací stanice Shell

V Praze, 8. června 2016 – Společnost Shell Czech Republic a.s. představuje exkluzivní sběratelskou edici modelů Ferrari z kolekce značky Bburago. Každý, kdo v termínu 6. června – 31. července 2016 čtyřikrát natankuje minimálně 30 litrů paliva Shell FuelSave nebo dvakrát 30 litrů výkonného paliva Shell V-Power Nitro+, získá jedinečnou příležitost obdržet jeden z modelů za pouhých 29 Kč.

Limitovaná edice šesti vybraných modelů ve velikosti 1:43 reprezentující úspěšnou technickou spolupráci značek Shell a Ferrari je dostupná od 6. června 2016 na všech čerpacích stanicích Shell v České republice. Díky tomuto partnerství se závodní paliva Shell V-Power a motorové oleje Shell Helix Ultra s technologií PurePlus při loňském ročníku šampionátu formule 1 zasloužily o čtvrtinový nárůst výkonu pohonné jednotky SF15-T týmu Scuderia Ferrari. Monopost byl tak díky tomu rychlejší téměř o půl vteřiny na kolo, respektive v průměru o 30 vteřin za závod. Výkonné palivo Shell V-Power Nitro+ je navíc svým složením z 99 % shodné s palivem používaným týmem Scuderia Ferrari při závodech mistrovství světa formule 1.

Zákazníci, kteří do 31. července natankují minimálně 30 litrů paliva Shell FuelSave získají 1 samolepku, v případě doplnění 30 litrů výkonného paliva Shell V-Power Nitro+ 2 samolepky. Za čtyři získané samolepky s logem paliva Shell V-Power Nitro+ si pak mohou odvézt jeden ze šesti modelů vozů Ferrari.

Mimořádná sběratelská edice modelů Ferrari z kolekce Bburago zahrnuje:

• Ferrari F12 Berlinetta – historicky nejvýkonnější model Ferrari určený pro běžné silnice.
f12-berlinetta
  • Ferrari Dino 246 GT – model vozu pojmenován podle syna zakladatele automobilky Enza Ferrariho, Dina.
dino-246gt
  • Ferrari F40 Competizione – supersportovní vůz, jenž byl představen u příležitosti 40. narozenin značky Ferrari, svého času nejdražší, nejrychlejší a nejsilnější model Ferrari pro širokou veřejnost.
f40-competizione
  • Ferrari 488 GTB – vůz ozdobený titulem „Superauto roku 2015“ uděleným časopisem Top Gear.
488-gtb
  • Ferrari FXX K – vysoce výkonný model z limitované edice určené výhradně pro závodní tratě.
fxx-k
  • Ferrari 458 Speciale – nejvýkonnější vůz z celé řady 458 Italia, která představila světu zcela novou a zásadní podobu automobilového designu Ferrari.
ferrari car

Nabídka platí do vyprodání zásob a může se na jednotlivých čerpacích stanicích lišit.

Technické partnerství společnosti Shell s Ferrari

Technické partnerství společností Shell a Ferrari se řadí k jednomu z nejprogresivnějších v současném motorsportu. Během spolupráce obou společností Ferrari zvítězilo ve více než polovině všech závodů formule 1 a získalo celkem 12 titulů mistra světa v hodnocení jezdců a 10 v Poháru konstruktérů. Spolupráce společnosti Shell s Enzem Ferrari začala ve 30. letech 20. století. Shell se poté stal vůbec prvním oficiálním technickým partnerem Ferrari a dovedl tým s vozem Ferrari 375 F1 k prvnímu vítězství v mistrovství světa formule 1 v roce 1951 na okruhu v Silverstonu. Unikátní technická spolupráce umožňuje testovat paliva Shell V-Power Nitro+ v těch nejextrémnějších podmínkách, a lépe tak porozumět všem možným způsobům zvyšování výkonu. Společnost Shell ročně investuje do oblasti výzkumu a vývoje přes 21 000 hodin času 50 odborníků, kteří usilují o zlepšení konkurenceschopnosti týmu Scuderia Ferrari v závodech formule 1 a zároveň se zaměřují na přenos poznatků ze závodní trati na silnice.

O věrnostním programu Shell ClubSmart

Věrnostní klub společnosti Shell je programem s nejdelší tradicí pro zákazníky čerpacích stanic na českém trhu. V České republice působí již od roku 1998 a počet zákazníků společnosti Shell, kteří se do něj zapojují, každým rokem stoupá. Řidič, který se stane členem tohoto programu, sbírá prostřednictvím Shell ClubSmart karty body za každé natankování a další služby u čerpacích stanic Shell v České republice a na Slovensku. Nasbírané body pak mohou pravidelní zákazníci vyměnit za produkty z katalogu, ve kterém nechybí také možnost darovat Shell ClubSmart body Nadačnímu fondu Kapka naděje. Více informací naleznete na www.shellsmart.com nebo na čerpacích stanicích Shell v České republice.

Společnost Shell Czech Republic a.s. zastupuje obchodní zájmy Skupiny Shell v České republice. Provozuje rozsáhlou síť čerpacích stanic, zajišťuje velkoobchod s pohonnými hmotami a systém palivových karet euroShell, plní letadla leteckým palivem na nejvýznamnějších českých letištích a nabízí automobilové a průmyslové oleje a maziva. Více informací naleznete na www.shell.cz

Společnost Royal Dutch Shell plc je registrovaná v Anglii a Walesu, má centrálu v Haagu a její akcie jsou kótovány na burzách v Londýně, Amsterdamu a New Yorku. Společnost Shell působí ve více než 70 zemích světa v oblastech průzkumu a těžby ropy a zemního plynu, výroby a marketingu kapalného zemního plynu a zkapalňování zemního plynu, dále výroby, marketingu a přepravy ropných produktů a chemikálií. Více informací naleznete na www.shell.cz