
Káva Shell Café
Dopřejte si kvalitní kávu Shell Café. Dlouhodobě spolupracujeme s předními odborníky na kávu a jsme hrdí na to, že vám můžeme nabídnout pečlivě vybrané druhy kávy, které společně s uznávanými baristy ladíme od prvního zrnka. Naše kávy jsou oceněny certifikátem Rainforest Alliance, který zaručuje udržitelné pěstování a ochranu životního prostředí. V Shellu se zavazujeme k neustálému zlepšování a podpoře udržitelnosti.
Představujeme vám:
100% ARABICA
Tato káva je připravena z nejlepších jihoamerických zrn arabicy a středně pražena k dokonalosti, aby vynikla její svěží chuť s plnými ovocnými a květinovými tóny, které ve vás zanechají sladký karamelový nádech.
ESPRESSO SMĚS
Nádherně vyvážené espresso ze zrn z jihovýchodní Asie a centrální Jižní Ameriky, které má elegantní sladkou kyselinu s výraznými tóny tmavé čokolády a svěží zakončení. Díky intenzivnímu pražení nabízí bohatou a krásně vyváženou chuť.
Certifikát Rainforest Alliance
U našich směsí káv Shell Café dbáme nejen na prvotřídní kvalitu, ale i na podmínky při zpracování těch nejlepších zrn. Zrna, z nichž pražíme Shell Café 100% Arabica a Shell Café Espresso směs, se pyšní certifikátem Rainforest Alliance. Tento certifikát mohou získat pouze udržitelné produkty, jejichž výrobní proces pomáhá chránit lesy, zlepšovat živobytí zemědělců, prosazovat jejich lidská práva i pomáhat lesnímu hospodaření.
Tyto 3 pilíře – sociální, ekonomický a environmentální - posuzuje nezávislá porota a pro získání certifikátu musí být splněny všechny podmínky. Je pro nás důležité, aby naše výroba nejen nezhoršovala, ale naopak pomohla zmírnit dopady klimatické krize. Naším společným cílem je neustálé zlepšování a vzdělávání v oblasti udržitelnosti a pomoc farmářům.

Takhle připravujeme kávu Shell Café
Káva podle vaší chuti
Kávy bez mléka
ESPRESSO
- malá, ale silná porce kávy pro všechny požitkáře i ty, kteří potřebují bystrou mysl při řízení
ESPRESSO DOUBLE
- dvojitá porce energie pro ještě intenzivnější dávku kofeinu
ESPRESSO LUNGO
- klasické espresso, doplněné douškem horké vody pro delší požitek
Mléčné kávy
ESPRESSO S MLÉKEM
- klasické espresso, zjemněné trochou horkého mléka
ESPRESSO MACCHIATO
- klasické espresso, zjemněné mléčnou pěnou
CAPPUCCINO
- perfektní spojení síly a jemnosti, dvojitá porce espressa s jemně našlehanou mléčnou pěnou
LATTE MACCHIATO
- velký oblíbenec mezi mléčnými kávovými nápoji, našlehané mléko s dávkou espressa
FLAT WHITE
- všichni ocení dvojitou dávku espressa s našlehaným mlékem, která vznikla v 80. letech v Austrálii
Ochucené kávy
CAPPUCCINO IRISH COFFEE
- zpestření cappuccina s příchutí Irish Coffee, bez alkoholu
LATTE MACCHIATO S PŘÍCHUTÍ
- horké mléko s vrstvou espressa doplněné mléčnou pěnou, s příchutí karamelu, lískového oříšku nebo perníku, pro všechny milovníky voňavého mléka s kávou
Nápoje bez kávy
KAKAOVÝ NÁPOJ
- favorit malých pasažérů i těch, kteří se chtějí vrátit do let, kdy si vychutnávali lahodný kakaový nápoj
HORKÁ VODA NA ČAJ
- voda pro váš čaj, nejen o páté
Káva v různých velikostech
ZÍSKEJTE BODY CLUBSMART
Za každý nákup kávy Shell Café od nás získáte 30 Shell Clubsmart bodů.
MÁTE VLASTNÍ HRNÍČEK?
Všechny nápoje vám rádi připravíme do vašeho hrnku. Přidáme i velký úsměv za ušetření jednorázového kelímku :)
Věděli jste, že…
OVĚŘENO STALETÍMI
Kávových zrn a jejich povzbuzujícího účinku si poprvé povšiml Kaldi, pasáček koz, na území dnešní. Etiopie již kolem r. 300 n.l.
ÚČINKY
Trvá 3 hodiny, než účinek kofeinu zmizí.
PÉČE A TRPĚLIVOST
Kávovník potřebuje 3 roky, aby vyrostl a rozkvetl.
SBĚR
Sbírají se pouze zralé kávové bobule, uvnitř kterých je dutina se 2 kávovými zrny.
AROMA
Nepražená kávová zrna nemají aroma. Teprve pražením se odpaří vlhkost, kávová zrna se nafouknou a uvolní se aromatické oleje, které kávě dodávají její specifickou chuť.
PALETA VŮNÍ
Svou aromatickou rozmanitostí předčí káva dokonce i víno.
ZPRACOVÁNÍ
Sklizená kávová zrna se zpracovávají buď suchou nebo mokrou metodou, v závislosti na tradici příslušné země nebo regionu.
RYCHLE NEBO POMALU
Kávová zrna, která se praží déle, se nazývají „slow roast“. Tato metoda je vhodná pro espresso. Kávová zrna, která se praží rychleji, se lépe hodí pro filtrovanou kávu.
