Shell na Legendách 2019

kvě 07, 2019

Logo s žluto-červenou mušlí patří neodmyslitelně k historii i současnosti světového motorsportu. A už čtvrtým rokem patří také k hlavním partnerům LEGEND, největší motoristické slavnosti v České republice.

Využitím LNG paliva v dopravě by se mohly emise skleníkových plynů do roku 2040 snížit o 142 milionů tun

úno 19, 2019

V Praze – Podle studie, která byla dnes zveřejněna v Berlíně, může zkapalněný zemní plyn (LNG) významně přispět k diverzifikaci paliv používaných v dopravě a snížit emise skleníkových plynů u lodí a těžkých nákladních vozidel. Studie s názvem „LNG – nový zdroj energie pro lodě a nákladní automobily? Fakta, trendy, výhledy“ byla zpracována společností Shell ve spolupráci s Německým střediskem pro letectví a kosmonautiku (Deutsches Zentrum für Luft- und Raumfahrt, DLR) a Technickou univerzitou v Hamburku (TUHH) v rámci širší diskuse o ekologičtějších druzích paliv.

Společnost Shell odsouhlasila akvizici společnosti sonnen a rozšíří tak svou nabídku energetických služeb o inteligentní domácí skladování energie

úno 19, 2019

V Praze – Společnost Shell* se dohodla na akvizici 100% podílu ve společnosti sonnen, která je předním poskytovatelem inteligentních systémů skladování energie a inovativních energetických služeb pro domácnosti. Došlo k tomu po investici ze strany společnosti Shell v květnu 2018 a po schválení regulačními orgány a dokončení transakce se sonnen stane plně vlastněnou dceřinou společností firmy Shell.