Sebastian Vettel a Shell na Hungaroringu nadchli tisícovky fanoušků během Ferrari Racing Days

Praha, 30. června 2015 – Čtyřnásobný mistr světa Formule 1™ a současný pilot stáje Scuderia Ferrari Sebastian Vettel ukázal úžasnou show před tisícovkami fanoušků, kterým na maďarském Hungaroringu nedaleko Budapešti předvedl monopost Scuderia Ferrari F2012.

Stále náročnější konstrukce pohonných jednotek s přeplňováním a sníženým třením vyžadují ke spolehlivé a dlouhodobé funkci čím dál kvalitnější palivo, které v prvé řadě nezanáší motor karbonem a jinými nečistotami. To zajišťují aditiva s čisticími detergentními) schopnostmi. Je to podobné jako s praním oblečení: samotná voda odstraní jistou část špíny, ale správného čisticího účinku je dosaženo až po přidání pracího prostředku.

Podobně ani běžná paliva nedokáží vyčistit spalovací prostor motoru a potřebují proto přidaná aditiva udržující jej v čistotě.Německý pilot se ve voze stáje Scuderia Ferrari projel po okruhu Velké ceny Maďarska, na který se přesně za měsíc vrátí, aby zde v letošním závodě bojoval o další body. Vettel se na 4,4 km dlouhé trati představil v rámci víkendu Ferrari Racing Days, plném atraktivních aktivit Ferrari Corse Clienti, včetně třetího podniku série Ferrari Challenge Europe.

ferrari car on the track

Zlatý hřeb celého víkendu přišel ve chvíli, kdy Vettel se svým monopostem stáje Scuderia Ferrari, poháněným závodním palivem Shell V-Power a využívajícím mazivo Shell Helix Ultra       s technologií PurePlus, k nadšení fanoušků vyjel na trať a potěšil je několika donuty a pálením pneumatik. Vettel byl celý den středem pozornosti. Odpovídal na dotazy novinářů, zúčastnil se oficiálního focení a sešel se s VIP hosty společnosti Shell, z nichž některým nachystal nezapomenutelný zážitek a svezl je na okruhu ve Ferrari F12 Berlinetta.

„Dnes jsem se na trati hodně bavil a bylo skvělé, že přišlo tolik fanoušků. Příliš často se mi nepodaří, abych se svezl v monopostu formule 1 jen tak pro zábavu a ukázal fanouškům něco trochu jiného. Nezapomenutelná ostrá kola s hosty společnosti Shell mě bavila a byla to pro mě rovněž příležitost jim poděkovat za paliva a maziva, která Shell dodává mému monopostu     SF15-T," řekl Sebastian Vettel, pilot stáje Scuderia Ferrari.

A press conference left Petr sindler Sebastian Vettel and Mike Evans

Možnost setkat se se Sebastianem Vettelem mělo přes 1 500 pokladních i členů nádvorní obsluhy z čerpacích stanic Shell ve střední a východní Evropě. Na trati sledovali nejen jeho, ale také další vozy Ferrari, které předváděly schopnosti výkonného paliva Shell V-Power Nitro+.

Díky bohatému programu technických prezentací, vedených vědci společnosti Shell, měli zaměstnanci čerpacích stanic jedinečnou příležitost porozumět hlavním benefitům tohoto paliva vyvíjeného ve spolupráci s Ferrari.

„Jsme nadšeni, že se k nám Sebastian připojil, aby tak odměnil zaměstnance společnosti Shell za jejich neustávající tvrdou práci a odhodlání. Se stájí Scuderia Ferrari máme úžasné partnerství, které trvá déle než 60 let, a podobné akce podtrhují význam naší silné a úspěšné spolupráce. Tento víkend také ukázal, s jakým nadšením a odhodláním společnost Shell přistupuje k výrobě těch nejlepších paliv a maziv pro stáj Scuderia Ferrari, aby jí umožnila dosáhnout úspěchu na závodních tratích. Zároveň jsem si jistý, že zaměstnanci našich čerpacích stanic budou schopni předat toto nadšení našim zákazníkům v celém regionu,“ řekl Petr Pražský, generální ředitel provozu čerapcích stanic Shell ve střední a východní Evropě

ZDE naleznete výběr fotografií z akce k volnému použití.

Technické partnerství společnosti Shell s Ferrari

Technické partnerství společností Shell a Ferrari se řadí k jednomu z nejprogresivnějších v současném motorsportu. Během spolupráce obou společností Ferrari zvítězilo ve více než polovině všech závodů formule 1 a získalo celkem 12 titulů mistra světa v hodnocení jezdců       a 10 v Poháru konstruktérů. Spolupráce společnosti Shell s Enzem Ferrari začala ve 30. letech 20. století. Shell se poté stal vůbec prvním oficiálním technickým partnerem Ferrari a dovedl tým s vozem Ferrari 375 F1 k prvnímu vítězství v mistrovství světa formule 1 v roce 1951 na okruhu v Silverstonu.

Unikátní technická spolupráce umožňuje testovat paliva Shell V-Power Nitro+ v těch nejextrémnějších podmínkách, a lépe tak porozumět všem možným způsobům zvyšování výkonu. Společnost Shell ročně investuje do oblasti výzkumu a vývoje přes 21 000 hodin času   50 odborníků, kteří usilují o zlepšení konkurenceschopnosti týmu Scuderia Ferrari v závodech formule 1 a zároveň se zaměřují na přenos poznatků ze závodní trati na silnice.

O akci Ferrari Racing Days

Ferrari Racing Days, které se uskutečnily 26.–28. června v maďarské Budapešti, nabídly fanouškům motorsportu ideální příležitost nahlédnout do světa Ferrari. Každý den byl plný událostí a zábavy na okruhu i mimo něj. Ferrari Challenge je jednou z nejpopulárnějších okruhových sérií, v rámci níž se konají tři regionální mistrovství napříč Evropou, Severní Amerikou a Asií. Jezdci závodí ve třech různých kategoriích – Trofeo Pirelli Pro, Pirelli AM           a Coppa Shell.

Závody Ferrari Challenge jsou určeny pro jezdce závodící s vozy Ferrari 458 Challenge EVO, které představují perfektní stroje připravující mladé jezdce na závody série GT. Programy XX umožňují vybrané skupině majitelů vozů Ferrari FXX, 599XX a FXX-K účastnit se závodu v automobilech postavených speciálně pro závodní okruhy. Show F1 Clienti zase nabízí jedinečnou příležitost vidět na trati monoposty F1 Ferrari z let 1970 až 2013.

O palivech Shell V-Power Nitro+

Jasné zaměření společnosti Shell na inovace v motorsportu je nedílnou součástí našeho rozsáhlého výzkumného a vývojového programu, který je klíčem k vývoji a výrobě dokonalejších paliv pro naše zákazníky. Paliva Shell V-Power Nitro+ představují nejnovější generaci výkonných paliv Shell.

Jedinečné výkonné benzíny (Shell V-Power Nitro+ a Shell V-Power Nitro+ Racing) a motorová nafta (Shell V-Power Nitro+ Diesel) byly vyvinuty tak, aby zvyšovaly výkon a okamžitě působily ve vašem motoru.

Zlepšují reakci motoru, neboť zabraňují tvorbě nových a odstraňují stávající usazeniny v motoru, které snižují jeho výkon. Benzín Shell V-Power Nitro+ má z 99 % stejné složení jako závodní palivo Shell V-Power používané stájí Scuderia Ferrari v mistrovství světa formule 1 v roce 2015. Každý nový cestovní vůz Ferrari opouští Maranello s plnou nádrží benzínu Shell V-Power. Paliva Shell V-Power Nitro+ jsou dostupná na více než 1 000 čerpacích stanicích Shell po celé střední     a východní Evropě.