Společnosti Shell a BMW prohlubují spolupráci

Společnosti shell a BMW prohlubují spolupráci

V Praze 16. února 2015 – Prémiové motorové oleje Shell Helix Ultra a Pennzoil Platinum se stávají partnerem závodní divize BMW Motorsport a Shell V-Power se stává prémiovým palivem doporučovaným vozy BMW M.

Společnost Shell rozšiřuje svoji spolupráci se společností BMW AG a z doporučovaného dodavatele originálních olejů pro BMW se stává i jediným doporučovaným globálním dodavatelem motorových olejů pro poprodejní servis skupiny BMW. Divize Shell Lubricants se svými značkami Shell Helix Ultra a Pennzoil Platinum spojuje své síly se závodní divizí BMW Motorsport jako její technologický partner a výhradní dodavatel prémiových motorových olejů. Zároveň se Shell V-Power stává doporučovaným palivem pro vozy řady BMW M Automobiles.

Partnerství v oblasti maziv zahrnuje seriál automobilových závodů Deutsche Tourenwagen Masters (DTM), TUDOR United SportsCar Championship (USCC) i čtyřiadvacetihodinový závod na okruhu Nürburgring-Nordschleife (Německo), přičemž jednotlivé závody se konají v Rakousku, Kanadě, Německu, Nizozemsku, Rusku a Spojených státech.

Oboustranná spolupráce v motorsportu se týká rozličných závodů: od zavedeného seriálu závodů DTM patřících mezi nejpopulárnější okruhové závody světa až po nováčka mezi automobilovými závody USCC s právě probíhajícím druhým ročníkem kombinujícím dědictví silničních i vytrvalostních závodů v Severní Americe i čistě vytrvalostní 24hodinový závod na okruhu Nürburgring. Zapojení do světa automobilových závodů využívá společnost Shell k vývoji produktů pro běžné motoristy a aktuální partnerství tento závazek jen dále posiluje.

Společné partnerství v oblasti paliv zahrnuje doporučování výkonných paliv Shell V-Power a Shell V-Power Diesel pro automobily řady BMW M a oceňuje mimo jiné více než 100leté vedoucí postavení na trhu v oblasti vývoje a inovací palivových technologií. Díky jedinečnému složení, které aktivně čistí a chrání důležité součásti motoru, je palivo Shell V-Power považováno za ideálního partnera pro automobily řady BMW M Automobiles představující světovou technologickou špičku.

Výkonný viceprezident společnosti Shell Mark Gainsborough ke spojení řekl: „Automobilové závody jsou pro společnost Shell vášní, o čemž svědčí naše dlouholeté působení ve světě mezinárodního motosportu. Máme radost z toho, že se tyto naše aktivity prohlubují díky partnerství s BMW Motorsport a jsme navíc doporučovaným dodavatelem motorových olejů Skupiny BMW Group pro poprodejní servis. Partnerství s BMW podtrhuje význam, které mají naše motorové oleje Shell Helix Ultra, Pennzoil Platinum a paliva Shell V-Power pro výkonnost automobilů BMW na závodních okruzích i mimo ně. Tato spolupráce umožní dvěma obdobně smýšlejícím společnostem posunout hranice vývoje motorových olejů, paliv a motorů, z čehož, jak doufáme, bude mít nakonec prospěch i běžný motorista.“

Motorové oleje mají klíčový vliv na životnost motorů stejně jako na účinnost a výkonnost vozu. Jejich čisticí vlastnosti, schopnost snižovat tření a kontrolovat teplotu výrazně přispívají ke zlepšení životnosti motoru i výkonnosti vozu. Postupně se měnící pravidla motoristického sportu zdůraznila význam prémiových olejů pro ambiciózní závodní týmy, ke kterým BMW jednoznačně patří. Každá automobilka v sérii DTM má například v sezóně 2015 povoleno použít maximálně devět motorů. Již v předsezónních testech zaznamenala divize BMW Motorsport zlepšený výkon motoru díky používání oleje Shell Helix Ultra s technologií PurePlus.

„Všichni v divizi BMW Motorsport jsou potěšeni, že se do budoucna můžeme spolehnout na podporu společnosti Shell při seriálech DTM, USCC i 24hodinovém závodu na okruhu Nürburgring,“ uvedl ředitel divize BMW Motorsport Jens Marquardt. „Shell Helix Ultra a Pennzoil Platinum jsou výrobky, které skvěle zapadají do našich projektů v motosportu. Do vysoce výkonných motorových olejů vkládáme naši naději a věříme, že nové partnerství nám umožní položit základy velkého společného úspěchu na závodních okruzích.“

Společnost Shell vyčlení speciální technický tým, jenž bude úzce spolupracovat s inženýry ze závodní divize BMW Motorsport. Využijí desítky let zkušeností z motoristického sportu k vývoji motorového oleje, který bude přímo šitý na míru automobilu BMW M4 pro seriál DTM. Vývoj bude probíhat jak při testování před závodní sezónou, tak v jejím průběhu.

Informace pro editory:

• Oznámení BMW najdete na www.press.bmwgroup-sport.com
  • Veškeré motorové oleje použité v závodní divizi BMW Motorsport budou obsahovat technologii Shell PurePlus. Jde o revoluční proces přeměny plynu na kapalinu, který se vyvíjel po čtyřicet let a umožňuje výrobu motorového oleje ze zemního plynu, nikoli z ropy. Tím vzniká konečný výrobek, jenž má lepší čisticí vlastnosti a lépe chrání motor, díky čemuž je dosaženo větší účinnosti motorového oleje.
  • Paliva Shell V-Power a Shell V-Power Diesel jsou jedinečnými prémiovými palivy, jejichž složení umožňuje dosahovat většívýkonnosti na základě pokročilé technologie. Paliva Shell V-Power byla vytvořena v roce 1998, aby uspokojila rostoucí poptávku zákazníků po výkonných palivech, a byla vytvořena s cílem zvyšovat výkon motoru díky jeho aktivní ochraně. Benzinová paliva Shell V-Power, vyvinutá ve spolupráci s Ferrari, jsou dostupná zákazníkům v 66 zemích celého světa.
  • Společnost Shell je od začátku roku 2015 jediným doporučovaným globálním dodavatelem motorových olejů skupiny BMW pro poprodejní trh značek BMW, MINI a BMW Motorrad. Prémiové motorové oleje vyráběné společností Shell jsou k dispozici zákazníkům u více než 3 500 prodejců BMW ve více než 140 zemích.
  • Značky Shell Helix Ultra a Pennzoil se objeví na závodních automobilech, kombinézách řidičů a na ostatních propagačních předmětech včetně helem řidičů a na webových stránkách BMW Motorsport.
  • Oficiální dovozcem a prodejcem olejů a maziv Shell pro Českou republiku je společnost Walmsley enterprises international spol. s r.o. (AutoMax) – více informací najdete na www.am-oleje.cz

Shell Lubricants

Termín "Shell Lubricants" se vztahuje na společnosti Skupiny Shell, které se zabývají činností spojenou s výzkumem, vývojem, výrobou a distribucí olejů a maziv. Shell dodává širokou škálu olejů a maziv určených pro celou řadu aplikací v různých odvětvích. Patří mezi ně například segment osobních automobilů, nákladní doprava, těžební průmysl, energetika a všeobecné strojírenství. Portfolio olejů a maziv Shell zahrnuje značky Pennzoil, Quaker State, Shell Helix, Shell Rotella, Shell Tellus a Shell Rimula.

Zajišťujeme také technickou a obchodní podporu zákazníkům. Nabízíme služby související s naším sortimentem olejů a maziv. Patří mezi ně: Shell LubeMatch – on-line aplikace pro vyhledávání doporučeného maziva, Shell LubeAdvisor – pomáhá zákazníkům zvolit správný produkt za pomoci vyškoleného technického personálu, Shell LubeAnalyst – systém laboratorních analýz, který umožňuje zákazníkům sledovat stav jejich zařízení a použitého produktu, pomáhá šetřit náklady na údržbu, předcházet neplánovaným odstávkám a tím zvyšovat efektivitu podnikání.

Působíme v rámci komplexního dodavatelského řetězce maziv. V osmi závodech vyrábíme základní oleje, mícháme základní oleje s aditivy a vyrábíme maziva ve více než 50 závodech. Distribuujeme, uvádíme na trh a prodáváme oleje a maziva ve více než 100 zemích.

Špičková technologie Shell poskytuje přidanou hodnotu našim zákazníkům. Inovace, správná aplikace produktů a technická spolupráce jsou základem činnosti Shell Lubricants. Využíváme naše přední výzkumná centra olejů a maziv v Číně, Německu, Japonsku (ve společném podniku s Showa Shell), a USA. Výrazně investujeme do technologií a úzce spolupracujeme s našimi zákazníky na vývoji inovativních maziv. Disponujeme více než 150 patenty v oblasti olejů a maziv, základových olejů a plastických maziv; výzkumu a vývoji olejů a maziv se věnuje více než 200 vědců a dedikovaných inženýrů.