Shell bude pohánět monopost Scuderia Ferrari formule 1 Sebastiana Vettela na Hungaroringu

Praha, 15. května 2015 – Čtyřnásobný mistr světa závodů formule 1 a současný pilot stáje Scuderia Ferrari Sebastian Vettel se v neděli 28. června poprvé od svého přestupu do italského týmu projede na okruhu Velké ceny Maďarska v monopostu Scuderia Ferrari.
Sebastian Vettel of Germany and Ferrari poses during a team filming day at Circuit de Catalunya

Sebastian Vettel potěší během Ferrari Racing Days, závodního víkendu v Budapešti, tisíce fanoušků demonstračními koly v monopostu formule 1 poháněném palivem Shell V-Power Nitro+. Představí tak dlouholeté technické partnerství společnosti Shell se stájí Scuderia Ferrari.

Německý pilot si připsal své první vítězství v barvách Scuderia Ferrari po letošní Velké ceně Malajsie, která pro něj byla teprve druhým závodem v barvách italského týmu. Cestu za vítězstvím mu usnadnily palivo Shell V-Power a olej Shell Helix Ultra s technologií PurePlus.

„Je nám ctí, že se Sebastian Vettel zúčastní Ferrari Racing Days v Budapešti, kde jeho výkony budou moci sledovat nejen všichni automobiloví nadšenci, ale i věrní zákazníci našich čerpacích stanic,“ řekl Petr Pražský, ředitel provozu čerpacích stanic Shell ve střední a východní Evropě. „Zároveň jsme přesvědčeni, že Sebastian pomůže předvést skutečný výkon našeho výkonného paliva Shell V-Power Nitro+ přímo na trati, což jistě bude nezapomenutelný okamžik pro většinu z nás.

Chtěl bych proto pozvat všechny fanoušky značky Shell, Sebastiana a Ferrari, aby s námi přišli oslavit tento motoristický svátek a užili si dny plné závodění,“ dodává Petr Pražský.  Všichni členové věrnostního programu Shell ClubSmart budou mít brzy možnost získat zvýhodněnou víkendovou vstupenku na Ferrari Racing Days za 399 Shell ClubSmart bodů.

Technické partnerstvím společnosti Shell s Ferrari

Technické partnerství společností Shell a Ferrari se řadí k jednomu z nejprogresivnějších v současném motorsportu. Během spolupráce obou společností Ferrari zvítězilo ve více než polovině všech závodů formule 1  a získalo celkem 12 titulů mistra světa v hodnocení jezdců a 10 v Poháru konstruktérů. Spolupráce společnosti Shell s Enzem Ferrari začala ve 30. letech 20. století. Shell se poté stal vůbec prvním oficiálním technickým partnerem Ferrari a dovedl tým s vozem Ferrari 375 F1 k prvnímu vítězství v mistrovství světa formule 1 v roce 1951 na okruhu v Silverstonu.

Unikátní technická spolupráce umožňuje testovat paliva Shell V-Power Nitro+ v těch nejextrémnějších podmínkách, a lépe tak porozumět všem možným způsobům zvyšování výkonu. Společnost Shell ročně investuje do oblasti výzkumu a vývoje přes 21 000 hodin času 50 odborníků, kteří usilují o zlepšení konkurenceschopnosti týmu Scuderia Ferrari v závodech formule 1 a zároveň se zaměřují na přenos poznatků ze závodní trati na silnice.

O akci Ferrari Racing Days

Ferrari Racing Days, které se uskuteční 26.–28. června v maďarské Budapešti, nabízí fanouškům motorsportu ideální příležitost nahlédnout do světa Ferrari. Každý den bude plný událostí a zábavy na okruhu i mimo něj. Ferrari Challenge je jedna z nejpopulárnějších okruhových sérií, v rámci níž se konají tři regionální mistrovství napříč Evropou, Severní Amerikou a Asií. Jezdci závodí ve třech různých kategoriích – Trofeo Pirelli Pro Pirelli, AM a Coppa Shell.

Závody Ferrari Challenge jsou určeny pro jezdce závodící s vozy Ferrari 458 Challenge EVO, které představují perfektní stroje připravující mladé jezdce na závody série GT. Programy XX umožňují vybrané skupině majitelů vozů Ferrari FXX, 599XX a FXX-K účastnit se závodu v automobilech postavených speciálně pro závodní okruhy. Show F1 Clienti zase nabízí jedinečnou příležitost vidět na trati monoposty F1 Ferrari z let 1970 až 2013.

O palivech Shell V-Power Nitro+

Jasné zaměření společnosti Shell na inovace v motorsportu je nedílnou součástí našeho rozsáhlého výzkumného a vývojového programu, který je klíčem k vývoji a výrobě dokonalejších paliv pro naše zákazníky. Paliva Shell V-Power Nitro+ představují nejnovější generaci prémiových výkonných paliv Shell. Jedinečné výkonné benzíny (Shell V-Power Nitro+ a Shell V-Power Nitro+ Racing) a motorová nafta (Shell V-Power Nitro+ Diesel) byly vyvinuty tak, aby zvyšovaly výkon a okamžitě působily ve vašem motoru. Zlepšují reakci motoru, neboť zabraňují tvorbě nových a odstraňují stávající usazeniny v motoru, které snižují jeho výkon.

Benzín Shell V-Power Nitro+ má z 99 % stejné složení jako závodní palivo Shell V-Power používané stájí Scuderia Ferrari v mistrovství světa formule 1 v roce 2015. Každý nový cestovní vůz Ferrari opouští Maranello s plnou nádrží benzínu Shell V-Power. Paliva Shell V-Power Nitro+ jsou k dostání na více než 1 000 čerpacích stanicích Shell po celé střední a východní Evropě.