Vánoční dárek od společností Shell a BILLA: Otevření 42 čerpacích stanic s prodejním konceptem BILLA stop & shop

V Praze 21. prosince 2015 – Inovativní prodejní koncept BILLA stop & shop, za jehož uvedením na český trh stojí společnosti SHELL Czech Republic a.s. a BILLA s.r.o., je nyní zákazníkům k dispozici na téměř celé čtvrtině tuzemských čerpacích stanic SHELL. Závazku rozšířit jej do konce letošního roku z dosavadních 5 poboček s pilotním provozem o dalších 37 obě společnosti dosáhly v rekordním čase 75 dnů. Od Kadaně po Frýdek-Místek díky tomu řidičům přibyly desítky příležitostí pohodlně spojit tankování kvalitních pohonných hmot s nákupem čerstvých potravin 24 hodin denně 7 dní v týdnu.

Pouhých 75 dnů trvala přeměna interiéru 37 čerpacích stanic SHELL na inovativní prodejní koncept BILLA stop & shop, který společnost SHELL realizuje ve spolupráci s retailovým řetězcem BILLA. Společně s 5 pilotními čerpacími stanicemi je tak koncept nyní dostupný na celkem 42 pobočkách napříč celou Českou republikou. Poslední prodejny byly otevřeny v Kadani a Mostě. Rekonstrukce veškerých prostor probíhaly za plného provozu čerpacích stanic. Bylo upraveno dispoziční řešení prodejních ploch zahrnující významné investice do celkového vzhledu včetně nového vnitřního vybavení a technické infrastruktury, jako jsou chladicí vitríny a osvětlení. Každá prodejna je nově vybavena plně automatickou troubou sloužící k přípravě čerstvého pečiva.

„Prodejní koncept BILLA stop & shop vnímáme jako jedinečnou příležitost přiblížit se novým         i stávajícím zákazníkům a poskytnout jim komfortní nákup kvalitních a čerstvých potravin 24 hodin denně 7 dní v týdnu,“ řekl Jaroslaw Szczypka, generální ředitel BILLA Česká republika, a doplnil: „Již dnes máme velmi pozitivní reakce od zákazníků čerpacích stanic SHELL, kteří zde oceňují možnost zdravějšího stravování na cestách v podobě čerstvých potravin i rychlý a pohodlný nákup do domácnosti.“

Pro zachování nejvyšší čerstvosti je zboží ze sortimentu BILLA na čerpací stanice SHELL zaváženo 3x týdně. V průměru přináší koncept BILLA stop & shop 1 500 nových položek, z nichž zákazníci mohou vybírat. Personál všech zapojených čerpacích stanic prošel důkladným školením. Nově bylo přijato 37 zaměstnanců, po jednom na každou z nových poboček                 s konceptem BILLA stop & shop.

„Vynaložili jsme maximální úsilí, abychom zavedli koncept BILLA stop & shop do čtvrtiny sítě čerpacích stanic SHELL v České republice za běžného provozu, a mohli tak dát se společností BILLA zákazníkům malý vánoční dárek,“ uvedl Petr Pražský, ředitel provozu čerpacích stanic SHELL ve střední a východní Evropě. „Věříme totiž, že jim poskytneme maximální komfort           i úsporu času plynoucí z propojení tankování špičkových pohonných hmot s nákupem čerstvých potravin.“

Prehled Cerpacich Stanic

O partnerských společnostech

Společnost Shell Czech Republic a.s. zastupuje obchodní zájmy Skupiny Shell v České republice. Provozuje rozsáhlou síť čerpacích stanic, systém palivových karet euroShell a plní letadla leteckým palivem na nejvýznamnějších českých letištích.

Více informací naleznete na www.shell.cz

Společnost Royal Dutch Shell plc je registrovaná v Anglii a Walesu, má centrálu v Haagu a její akcie jsou kótovány na burzách v Londýně, Amsterdamu a New Yorku. Společnost Shell působí ve více než 70 zemích světa v oblastech průzkumu a těžby ropy a zemního plynu, výroby a marketingu kapalného zemního plynu a zkapalňování zemního plynu, dále výroby, marketingu i přepravy ropných produktů či chemikálií a projektů obnovitelné energie.

Více informací naleznete na www.shell.com

BILLA s.r.o.

BILLA ČR je součástí REWE International AG. Na českém trhu působí od roku 1990. S obratem ve výši 22,6 mld. Kč, více než dvěma sty filiálek a necelými 6 tisíci zaměstnanci je lídrem na trhu supermarketů. Na průměrné prodejní ploše 900 m2 nabízí výběr známých i svých privátních značek, mezi jinými značku produktů v bio kvalitě Naše bio, značku pro výhradně české maso Vocílka, pro české ovoce a zeleninu Česká farma či cenově výhodnou značku Clever. Čerstvý segment se soustředí na lahůdky, pečivo, ovoce a zeleninu, mléčné produkty, maso a chlazený sortiment.

REWE Group

REWE International AG je lídrem na rakouském trhu v oblasti prodeje potravinového                   a drogistického zboží a jedním z největších zaměstnavatelů v Rakousku. Ve 3 693 prodejnách     v Evropě zaměstnává celkem 77 583 pracovníků. V roce 2014 dosáhl její obrat 13,02 miliard eur.

REWE International AG je součástí německé REWE Group, která patří k nejvýznamnějším evropským maloobchodním skupinám a prodejcům rodinných dovolených. REWE Group působí   v 10 zemích Evropy a v roce 2014 dosáhla obratu ve výši 53,3 miliard eur.

REWE International AG se sídlem v rakouském Wiener Neudorf provozuje obchodní společnosti BILLA, MERKUR, PENNY, BIPA a ADEG, a řadu vlastních produktových značek. V segmentu supermarketů má prodejny v Itálii a sedmi zemích střední a východní Evropy.